Torre de la Horadada is een district dat deel uitmaakt van de gemeente Pilar de la Horadada en aan de kust ligt. Het ligt aan de zuidkant van de provincie Alicante.

Torre de la Horadada is een kustplaats, die zijn ontwikkeling onlangs heeft meegemaakt dankzij het toerisme. Het dankt zijn naam aan twee factoren: de eerste, de wachttoren van de 16e eeuw; en de tweede, de plaats waar genoemde toren zich bevindt: de Punta de la Horadada (het deel van de naam “horadada” is te wijten aan het feit dat het water in deze overhang van land naar de zee kleine grotten heeft gemaakt, dat wil zeggen is doorboord, wat de Spaanse betekenis is van het woord ¨horadado¨). Torre de la Horadada bestaat uit verschillende stranden met een blauwe vlag.

De promenade van Torre de la Horadada is een perfecte plek om te wandelen voordat je geniet van een typisch Spaanse maaltijd in een van de vele restaurants en bars en een ijsje eet bij een van de ijskraampjes die je daar zult vinden.

Een van de bekendste restaurants van Torre de la Horadada, genaamd ¨Don Manuel¨, is te vinden op het plein naast de promenade. De vriendelijke en ervaren obers zullen u een breed scala aan typisch Spaanse gerechten en tapas aanbieden zodat u kunt genieten van de volle Spaanse ervaring.

Als u daarna nog iets verfrissends wilt drinken, aarzel dan niet om een ​​korte wandeling te maken naar het kleine winkelcentrum in het midden van Torre de la Horadada, genaamd “La Plaza”, waar u kunt genieten van drankjes, cocktails en Mojito´ s op het hoge dakterras van de ¨Chill out Atic¨.

Torre de la Horadada is druk en levendig tijdens de zomermaanden, en vreedzaam, hoewel nooit verlaten, in de wintermaanden, omdat veel van de inwoners ervoor kiezen om terug te keren naar Torre de la Horadada in de wintermaanden nadat ze de zomer met hun families in hun land van herkomst hebben doorgebracht.

Torre de la Horadada is zonder twijfel een van de beste keuzes om het hele jaar door te leven.

Klik hier om een video te bekijken over de practige stad van Pilar de la Horadada en omgeving.

Lees meer over de omgeving:

Cartagena

Lo Pagan

Los Alcazares

Murcia

Pilar de la Horadada

San Pedro Del Pinatar

Torre de la Horadada