San Pedro Del Pinatar

Gelegen naast de nieuwe snelweg AP7 richting Alicante ligt San Pedro del Pinatar, een interessante en heerlijke stad die een zeer populaire bestemming is voor vakantiegangers van alle nationaliteiten, evenals Spanjaarden die tijdens warme zomermaanden hier bedevaarten. San Pedro del Pinatar heeft ongeveer 25.000 inwoners, hoewel dat aantal in de zomer sterk toeneemt.

San Pedro heeft een goede selectie van winkels, bars, cafés, restaurants en een leuke markt die elke maandag wordt gehouden. De stad heeft een uitstekende jachthaven en is een paradijs voor verschillende watersporten zoals windsurfen, zeilen, duiken en snorkelen.

Het woord Pintar betekent dennenbos, en in de vroege 18e eeuw is er een kluizenaarswoning gebouwd gewijd aan de apostel St. Peter (San Pedro) die een visser was. Omdat de stad grotendeels uit vissers bestond, werd besloten de stad te hernoemen naar de heilige apostel. Waarschijnlijk gaat de geschiedenis terug naar de Feniciërs, omdat deze kust voor hen een belangrijke handelsroute was.

Eeuwenlang heeft San Pedro del Pinatar financieel overleefd door visserij, landbouw en zoutproductie. De lagune Mar Menor heeft het hoogste zoutgehalte in heel Europa. Het Parque Regional de Salinas en Arenales de San Pedro is nu een beschermd natuurpark en is een belangrijk gebied voor trekvogels en vooral flamingo’s.

San Pedro del Pinatar heeft veel interessante plaatsen om te bezoeken, zoals het archeologische en etnografische museum, het Museo de la Cofradía, het Casa del Reloj, het Wetlands Centre, Punta de Algos en de vismarkt.