Pilar de la Horadada is een prachtige jonge stad met een Spaans karakter, gelegen in het zuiden van de provincie Alicante, en slechts één stad (San Pedro del Pinatar) verwijderd van de provincie Murcia.

Pilar de la Horadada behoorde tot slechts 1986 tot Orihuela Costa, en in dat opzicht is het nog een jonge stad, maar dit betekent niet dat het niet alle geschiedenis en charme van een typisch Spaanse stad heeft. Wat het wel betekent is dat het een groeiende stad is met veel nieuwbouw villa’s en appartementen.

De stad ligt op ongeveer 3 km van het dichtstbijzijnde strand en is omgeven door natuur en landbouwgrond. Landinwaarts vinden we Pinar de Campoverde met zijn Rio Seco, geweldig voor lange wandelingen en trektochten, of voor de meer avontuurlijke onder ons, voor mountainbiken. Richting de zee vinden we vele stranden, zoals die u vindt in Torre de La Horadada en voor de golfliefhebbers onder ons, kunnen we vele luxe golfbanen in de omgeving vinden.

Pilar de la Horadada heeft een mooi en modern stadscentrum dat gemakkelijk van het begin tot het einde kan worden bewandeld via de Calle Mayor. Terwijl u door het stadscentrum loopt, vindt u vele charmante kleine en lokale winkels, boutiques, evenals bars, cafés en restaurants. De perfecte manier om je relaxte Spaanse middagen door te brengen.

De stad heeft ook een nieuwe state-of-the-art sportcentrum, evenals een overdekt Olimpisch zwembad met vele activiteiten.

Pilar de la Horadada is het hele jaar door erg levendig, omdat vele Spanjaarden daar wonen en werken. De omgeving is prachtig vanwege de prachtige gecultiveerde landschappen. Verschillende zeer goede restaurants zijn hier beschikbaar en zijn het hele jaar door geopend. Een van de beste restaurants is El Gallego in de Calle Mayor waar liefhebbers van vlees, vis en zeevruchten volop kunnen genieten.

De stad strekt zich uit over meer dan 4 km. waar we verschillende omgevingen vinden. Er zijn uitgestrekte stranden met fijn wit zand in scherp contrast met de blauwe zee en kleine kliffen, die kleine mooie baaien van goudkleurig zand verbergen. De stranden hier zijn rustig en comfortabel en worden zeer gewaardeerd door gezinnen met kinderen.

Pilar de la Horadada is zonder twijfel een van de beste steden van Costa Blanca Zuid om het hele jaar door te wonen.

De beste stranden

In 2018 werden vier van de stranden opnieuw bekroond met de Blauwe Vlag-prijs: The Higuericas , El Conde , Jesuitas en Mil Palmeras. De Blauwe Vlag is een onderscheiding en een systeem van gecertificeerde milieukwaliteit dat jaarlijks door de Stichting voor milieueducatie wordt toegekend aan stranden en jachthavens die voldoen aan een verscheidenheid aan omgevingscondities en faciliteiten. dit is onder andere een garantie voor een goede waterkwaliteit.

De stranden zijn uitgerust met veel voorzieningen en hebben een goede bereikbaarheid voor gehandicapten.

Klik hier om een video te bezichtigen over de mooie stad van Pilar de la Horadada.

Lees meer over de omgeving:

Cartagena

Lo Pagan

Los Alcazares

Murcia

Pilar de la Horadada

San Pedro Del Pinatar

Torre de la Horadada