De naam Lo Pagan is afkomstig van de naam van een historische figuur uit de XIX eeuw, genaamd Pedro Pagan y Ayuso eigenaar van de Villa ¨Vista Bella¨. Hij was de eerste die zich naast de kust vestigde op de grens van de afbakening met San Javier.

Lo Pagan ligt aan de noordkust van de Mar Menor en is na verloop van tijd gefuseerd met San Pedro del Pinatar. De modderbaden in Lo Pagan zijn beroemd, en een must om te bezoeken, aangezien ze gratis zijn en bekend staan ​​om hun helende eigenschappen voor de huid. 

De prachtige promenade met zijn marktkramen, kleine idyllische jachthaven en prachtig strand zijn sterke punten van Lo Pagan evenals een geanimeerde kermis naast de jachthaven die tijdens de zomermaanden opent en perfect is voor het vermaak van de kleinsten onder ons. 

Tijdens een wandeling over de promenade vind u ook veel bars, cafés en restaurants, en met name een kleine boetiek genaamd ¨Amate¨, wat betekent ¨Hou van jezelf¨ waar de vriendelijke eigenaressen je een selectie van hun ¨one of a kind¨ en exclusieve mode zullen aanbieden.