Cartagena

Cartagena (met ongeveer 200.000 inwoners) is na de hoofdstad Murcia de belangrijkste stad aan de Costa Calida. Cartagena is een levendige havenstad die in de Romeinse tijd is gesticht. Vooral tijdens de zomermaanden heeft Cartagena en zijn vele kuststeden en dorpjes zoals Puerto de Mazarron, Aguilas en La Azohia veel te bieden. Het toerisme neemt steeds meer toe, aangetrokken door de prachtige stranden en het aangename klimaat. Naast een handelshaven en visserij is er ook een grote maritieme vlootbasis.

De beschutte locatie van de stad tussen de bergtoppen heeft gezorgd voor de vele nederzettingen in het verleden. Er zij in Cartagena verschillende Romeinse overblijfselen te vinden, waaronder een amfitheater dat ook een museum heeft. Het amfitheater was ooit het grootste van het Romeinse rijk. Daarnaast is er een stadsmuur (Muralla Púnica) rond het oude deel van de stad, evenals de ruïnes van een Romeinse weg in het centrum van Cartagena. We kunnen er ook de ruïnes van de oudste kathedraal van Spanje vinden.

Cartagena wordt gekenmerkt door zijn bergen. Twee van hen, Las Galeras en San Julian, staan ​​aan weerszijden van de haven. Éen van de bergen ligt midden in de stad waar een bijna 1000 jaar oude kasteel bovenop staat. Het kasteel is een populaire bestemming voor toeristen. U kunt kiezen tussen naar boven te wandellen of gebruik te maken van en panoramische lift. Deze lift is tijdens het laagseizoen gesloten.

Vanuit de haven komt u snel uit op de hoofdstraten Calle del Carmen en Calle Mayor. Er zijn veel kleine zijstraatjes met talloze smalle steegjes gevuld met winkeltjes, cafés, restaurants en heel veel gezelligheid.