Costa Calida – de warme kust

De regio Murcia wordt vaak Costa Calida (De warme kust) genoemd. De provincie ligt ten zuiden van de Costa Blanca en strekt zich uit over ongeveer 100 km. Het heeft een van de meest ongerepte kusten van de Spaanse Middellandse Zee. Het klimaat aan de Costa Calida is een van de beste die je in heel Europa kunt vinden: 316 zonnige dagen per jaar en een gemiddelde temperatuur van ongeveer 20 graden.

In het verleden was de Costa Calida een geïsoleerd gebied vanwege de slechte wegverbindingen, maar heden wordt er veel geïnvesteerd om toerisme en investeerders naar het gebied te lokken. De wegverbindingen zijn nu fantastisch en er zijn nu moderne hogesnelheidstreinen vanuit Madrid en Barcelona waardoor Spanjaarden de mogelijkheid krijgen om Murcia binnen een paar uur te bereiken. De nieuwe Corvera luchthaven is onlangs geopend, waardoor het gebied nog aantrekkelijker wordt. Een ander optie is de luchthaven van Alicante aan de Costa Blanca.

De natuur van de regio is indrukwekkend. Je vindt er van woestijn tot bossen en stranden met steile kliffen en prachtig wit zand, en niet te vergeten de ongelooflijk mooie vallei van Ricote waar je nog steeds het Spaanse platteland en traditionele kleine Zuid-Spaanse dorpjes vindt.

In het verleden was de regio vooral bekend om zijn uitgebreide teelt van sinaasappels, citroenen en groenten, evenals de populaire resorts La Manga en Cartagena, maar sinds enkele jaren is het toerisme gegroeid, waardoor er steeds meer golfbanen en hotels zijn.

Lees hier meer over de Costa Calida: https://www.murciaturistica.es/en/home/