Torrevieja, met zijn pittoreske plein, ligt aan de Costa Blanca, ongeveer 40 minuten ten zuiden van de luchthaven van Alicante. De stad is omgeven door uitstekende urbanisaties, allemaal met zwembaden en prachtige tuinen.

Torrevieja is een toeristisch stadje waar leven draait om de zee en de productie van zout. De twee enorme zoutmijnen, La Mata en Torrevieja, worden omringd door moderne woonwijken.

In Torrevieja wordt de zeevaarttraditie levend gehouden door de belangrijke activiteit van de vissers- en handelshaven, de vele steigers bij de Royal Sailing Club en de internationale jachthaven.

Alle lokale stranden hebben de Europese blauwe vlag voor ‘schone zee’ en uitstekende faciliteiten. La Mata, Los Locos, El Cura, El Acequión en Los Náufragos vormen samen de stranden van de kust van Torrevieja.

Elke vrijdag heeft Torrevieja een van de grootste openluchtmarkten in Spanje en verkoopt allerlei soorten voedsel, textiel, kleding en accessoires. Een kleinere markt is op zaterdag te vinden in La Florida. Straatmarkten zijn elke dag van de week te vinden in verschillende gebieden.

Torrevieja heeft ook een breed scala aan bars, nachtclubs en restaurants. Er is werkelijk iets voor iedereen.

Klik hier voor meer informatie over Torrevieja.