Guardamar del Segura, ook bekend als Guardamar, is een kuststad in de provincie Alicante. Het ligt aan de zuidoostkust van de provincie en maakt deel uit van de regio Vega Baja del Segura.

Guardamar del Segura ontleent zijn naam aan de rivier Segura, die door het gebied loopt; De stad is ook bekend om zijn dennenbos, geplant in het begin van de twintigste eeuw om de opmars van de mobiele kustduinen te stoppen, die tot dan de omliggende velden binnenvielen. Guardamar heeft een prachtig historisch centrum met veel levendige bars, restaurants, tientallen winkels waar u kunt winkelen en een aangenaam park met fonteinen, meren en veel bomen die speciaal avondentertainment ontvangen.

Guardamar heeft ongeveer 11 km stranden. Onder die stranden zijn dit de beste stranden met de Blauwe Vlag-certificering:

• Playa Centro: lengte: 2600m: Playa Centro ligt aan de zuidelijke rand van de duinen van Guardamar en ligt in het gebied dat het dichtst bij het stadscentrum ligt.

• Playa de La Roqueta: lengte 1180m: de kwaliteit van water en zand van dit strand zijn uitstekend. Het fijne gouden zand en de aangeboden diensten maken het zeer aantrekkelijk, zowel voor zwemmen als voor watersport.

• Playa del Moncayo: lengte 1460m: Het strand van Playa del Moncayo heeft een semi-natuurlijk karakter en het zand en water zijn van uitstekende kwaliteit. Open plekken en fijn goudkleurig zand vormen dit anderhalve kilometer lange strand.

Met een uitstekende verbindingen met hoofdwegen (N332 en AP-7), bent u slechts 20 rijden verwijderd van de internationale luchthaven van Alicante. Guardamar del Segura is zonder twijfel een waar juweel van de Costa Blanca.

Klik hier om een video te bekijken over de practige stad van Guardamar del Segura en omgeving.