Alicante is centraal gelegen aan de mediterrane kust van Spanje. De stad is al vele eeuwen een belangrijke zeehaven. Het heeft ook een belangrijke universiteit waar tijdens de zomermaanden verschillende cursussen Spaans voor buitenlanders worden gegeven.

Een wandeling over de promenade, de Paseo de la Esplanada genoemd, met zijn rijen palmbomen is een must. Tijdens de zomermaanden vindt u kraampjes met allerlei prullaria en souvenirs, evenals vele bars, cafés en restaurants waar u de culinaire verscheidenheid van Spanje kunt ervaren.

Alicante is ook een belangrijke culturele stad met een prachtig theater (Teatro Principal), een neoklassiek gebouw uit de 19e eeuw, dat het hele jaar door een uitgebreid programma met shows en shows heeft.

Het expositiecentrum Lonja del Pescado, gelegen op het terrein van de voormalige vismarkt, organiseert het hele jaar door belangrijke kunsttentoonstellingen en andere culturele evenementen.

Voor liefhebbers van abstracte en moderne kunst is een bezoek aan de Eusebio Sempere-tentoonstelling in Casa de la Asegurada een must, waar u een kunstcollectie vindt die door deze plaatselijke beeldhouwer en schilder aan de stad is geschonken.

Muziekliefhebbers kunnen elke dag een concert op de esplanade (Paseo de la Explanada) bijwonen. In de zomer worden de concerten op zondagochtend gegeven.

De vele stranden van Alicante, zoals La Playa de San Juan, La Albufereta, El Postiguet en de baaien zoals Cabo de las Huertas, Los Cantarales, Los Judios en Palmera, evenals El Saladar met zijn nudist gedeelte, vormen een uitstekende selectie voor elke strandbezoeker.

In Alicante vindt u een grote verscheidenheid aan bars, cafés, nachtclubs en restaurants. Er is echt iets voor iedereen in deze levendige stad.

Klik hier om een ​​informatieve video van Alicante te bekijken.